четвъртък, 28 март 2024 г.

Борисов пред немска медия: Жена вкара пачките и кюлчетата в спалнята ми

Почти половин година, след като публично се завъртяха снимки от спалнята на Борисов с пистолет на шкафчето до главата му, пари и кюлчета злато в чекмеджето, премиерът проговори за скандала и за личния си живот пред чуждестранна медия.

Министър-председателят направи изповед пред  дългогодишния кореспондент за Балканите Михаел Мартенс, която бе публикувана в неделния брой на германския всекидневник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“. Разговорът се е състоял в началото на октомври и е продължил два часа и половина. Решението да бъде обнародван тъкмо сега вероятно е било планирано.

В диалога с Мартенс Бойко Борисов коментира случващото се в страната и специално подчертава, че „банковата ни система е толкова стабилна, че престъпни машинации и рухване на банки като след промените, когато социалистите бяха на власт,  са невъзможни“. За първи път от много време премиерът подвига завесата на личния си живот, може би защото изтеклите скандални снимки от спалнята му насочиха интереса към него.

„Имам ли любовен живот? Разбира се, че имам… Човек съм и нищо човешко не ми е чуждо“, казва Борисов и дори разкрива подробности от правилата в резиденцията в Бояна, където живее. Според него, когато той бил посещаван от жена, тя не е била претърсвана от охраната на НСО, а в една дамска чанта има достатъчно място, за да се поберат малки златни кюлчета и пачки, които били необходими, за да се направят постановъчните кадри от спалнята му с мобилен телефон. „Сега не искам дори да виждам жени. Вижте, успешен политик съм, но личният ми живот е провал. Работя 20 часа на ден, цялото ми време е прекарано в работа, докато враговете ми опитват да ми спретнат скандали. Казват, че имам къща в Барселона, имение в Лос Анджелис или на гръцки остров, където дори се твърди, че съм убил манекенка. Когато хората се вгледат, нищо не остава от тези обвинения. Трябва да знаете, че в България отдавна има черен пазар за компромати“, казва премиерът.

„Разпространяваните изображения от спалнята ми са като взети от учебник на КГБ, където се дава съветът човек да бъде унищожен, като вземеш истини за него и ги използваш за собствени цели. Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери от руската военна разузнавателна служба“, допълва премиерът, като сравнява жената, направила снимките с чекмеджето с пачките, с Мата Хари.

В интервюто си с Мартенс премиерът казва още, че протестите срещу него се ръководят от бизнесмена в изгнание Васил Божков. Запитан дали това не е обида за хилядите протестиращи в България, Борисов подчертава, че това твърди самият олигарх в подслушвани телефонни разговори. Коментирайки защо България налага вето върху започването на преговори на ЕС със Северна Македония, Борисов вини  „българските комунисти“ и „сталинистка Москва“, тъй като те са се опитали насила да превърнат българите в македонци след Втората световна война.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html