четвъртък, 25 април 2024 г.

Казахстан кани Стойчо Младенов

Стойчо Младенов е един от вариантите за национален селекционер на Казахстан. Новината разпространи най-популярният спортен сайт в бившата съветска република „Sports.kz“. На този пост вече работи Станимир Стоилов, след като направи сериозно име в „Астана“. Сега същото се случва и с Младенов, който изкара четири много силни сезони в „Кайсар“. От петкратния шампион „Актобе“ също искат да привлекат Екзекутора на „Ливърпул“ за новия сезон. Отборът се срина до втора дивизия, но сега се върна в елита.

Младенов беше избран за треньор №1 на Казахстан за 2019 година, след като спечели купата на страната. После получи същото признание и в България.

„Кайсар“ направи жест на Младенов и го пусна да се прибере преди последния мач, загубен с 1:2 от „Кизил-Жар“. Причината са новите мерки, наложени от българското правителство заради пандемията. Ръководството на „пустинните лисици“ прояви разбиране и позволи на щаба, в който са също Анатоли Нанков и Тодор Янчев, да изпревари локдауна.

Когато Младенов си тръгна, „Кайсар“ беше на шесто място в класирането. А след последната загуба се смъкна до седмо.

Легендата все още не е обявил къде планира да продължи бъдещето си. След изграденото реноме в Казахстан местен отбор изглежда като най-вероятна опция.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html