събота, 20 април 2024 г.

Равенство в Дъблин не стигна на националите да се спасят от изпадане

България очаквано изпадна в по-долно ниво на турнира Лига на нациите. Това стана факт, след като тимът ни завърши 0:0 като гост на Ирландия. Националите завършиха на последно място в Група 4 и през следващото издание на турнира ще играят в Лига „С“.

Двубоят в Дъблин предложи много битка, но нито един от двата тима не успя да вкара. В 66-ата минута Кристиан Димитров пропусна най-чистото положение за българите а малко след това Роби Брейди от домакините удари греда.

„Лъвовете“ завършват участието си с две точки, дошли след две равенства срещу ирландците. Островитяните се разписаха само веднъж в шест изиграни мача мача, но събраха с точка повече от България и запазиха мястото си в Лига „В“.

„Играхме за победа в този мач. Имаше нови момчета, знаете каква е обстановката, но мисля, че в дефанзивен план се справихме добре. Не успяхме да си завършим положенията обаче“, заяви селекционерът Георги Дерменджиев след срещата в Дъблин.

„Исках да се освежи играта ни в нападение, защото имаше умора в момчетата. Трудно вкарваме голове, което трябва да се промени“.

„Анализът е дълъг. Имахме възможност за повече точки, но не се получи и нямаме оправдания. Аз винаги работя за футбола и се надявам, че българският футбол ще вдигне нивото си, с правилните решения и време“, завърши специалистът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html