четвъртък, 28 март 2024 г.

„Ла Фурия“ издуха Германия с 6:0! (видео)

Испания помете с 6:0 Германия в Севиля. По този начин „Ла Фурия“ спечели първото място в групата и се класира финалите на Лигата на нациите.

Преди мача играчите на Йоги Льов имаха аванс от една точка на върха в класирането.
Тимът на Луис Енрике обаче разби на пух и прах съперника си и записа най-изразителната победа в историята на съперничеството си с германците, които като по чудо отърваха много по-голям резил.

Ударите към двете врати бяха 23-2 в полза на иберийците, а точните 10-0.

Бундестимът е с 9 пункта на сметката си, докато „Ла Фурия“ е с 11 в крайното класиране в потока.

Футболистът на „Манчестър Сити“ Феран Торес записа хеттрик във вратата на Мануел Нойер, а по едно попадение добавиха Алваро Мората, Родри и Оярсабал.

Не е ясно дали загубата ще коства поста на треньора на Бундестима Йохим Льов.

„Трудно е да намерим адекватно обяснение толкова скоро след мача. Всичко се обърка. През второто полувреме се опитахме да заложим на индивидуална преса, да вкараме гол и да върнем интригата. Испанците обаче бяха по-бързи и по-прецизни от нас. Нямахме никакъв шанс“, констатира Льов.

„Вярваме на играчите, които повикахме. Не става въпрос за липса на качества, футболистите са добри. Сигурни сме, че сме на прав път. След предишните мачове мислехме, че сме отишли по-напред в развитието си като отбор, но днес се видя, че не е така“, добави наставникът на Бундестима.

„Дали се притеснявам за поста си? Други хора трябва да отговорят на този въпрос“, каза още Льов.

За Германия това е най-тежката загуба от близо 90 години. През 1931-ва немците са разгромени със същия резултат от Австрия.

На трета позиция е Украйна, който с 6 точки и трябваше да гостува на Швейцария. Броени часове преди сблъсъка обаче стана ясно, че двубоят няма да се проведе по план. Причината за това – многото положителни тестове, дадени от националите на Украйна.

Всички резултати
Хърватия – Португалия 2:3
Франция – Швеция 4:2
Испания – Германия 6:0
Швейцария – Украйна – отложен
Черна гора – Кипър 4:0
Андора – Латвия 0:5
Малта – Фарьорски острови 1:1
Гибралтар – Лихтенщайн 1:1

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html