четвъртък, 25 април 2024 г.

Студенти заместват болни учители във Велико Търново

Мария Банова. Снимка: БГНЕС

Студенти от различни факултети на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ заместват отсъстващи и болни учители в едно от големите училища във Велико Търново.

Ангел Янчев, който е директор на СУ „Вела Благоева“ изброи, че в момента двама третокурсници от специалност „Педагогика“ укрепват учителския колектив в училището.

Младите хора са наети на трудови договори и са удовлетворени, че прилагат на практика това, което учат в университета. 23-годишният Преслав Николаев учи „Педагогика на физическото възпитание” във Великотърновския университет.

От 17 години е активен спортист – тренирал е карате, баскетбол и фитнес. Преподава на петокласници и на ученици от 9 до 12 клас.

“С удоволствие бих заел тази позиция като учител за постоянно, за по-дълго време, бих направил една кариера като учител след като изживях тази емоция, която изживявам в момента. Мисля, че определено това бъдещето за мен“, каза Преслав Николаев.

Мария Банова, която учи “Начална училищна педагогика с чужд език- английски”, сподели, че е избрала точно това за бъдещата си провесия. „Така че ще се радвам, ако след години стана учител“, не скри тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html