петък, 26 април 2024 г.

Николай Хаджигенов: Оставката на главния прокурор е немислима с протести

Прекратихме организацията на протестите по две причини: епидемиологичната обстановка и изчерпаната полезност в този му вид на този инструмент. Това заяви в предаването „Студио Actualno“ адв. Николай Хаджигенов – един от членовете на „Отровното трио“. 

Тези протести постигнаха неща, надхърлящи и най-смелите ни мечти. 116 дни на недоволство, което ние организирахме, имаше огромно мнозинство от образовани и будни хора от целия свят. Те разбраха. Защото ние направихме чудеса, които никой не си е мислел, че ще постигне.

Да, ние не постигнахме оставки. Но оставката на главния прокуор е немислима с протести. Сепуко да си направим пред главна прокуратура, ползата е никаква“, посочи адв. Хаджигенов.

Той заяви, че именно това е било и причината оставката на обвинител номер едно Иван Гешев да е поставена на второ място. „Но ако трябва да сме честни, той е по-голямата цел, защото е бухалката, която се стоварва на главите ни. Но през ново правителство, ново Народно събрание, нов Висш съдебен съвет (ВСС) – тогава оставката на Гешев е постижима“, обясни адв. Николай Хаджигенов.

Той заяви, че министърът на правосъдието може да поиска оставката на Гешев и да я вкара за гласуване във ВСС. „Това нито един протест няма как да направи“, подчерта Хаджигенов.

Той отбеляза, че заедно с колегите си проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян обикалят страната и създават комитетски структури, тъй като по думите му е необходима „революция в главите на хората, която минава през еволюция на мисленето“. „Готвим хората за честни избори“, обобщи адвокатът.

Николай Хаджигенов потвърди, че „Отровното трио“ води разговори с извънпарламентарни политически формации и определи като „крайно тъпо действие“ твърдението, че Триото ще прави партия в момента, тъй като „в идеалния вариант за ГЕРБ изборите ще са през март“.

„Ако не си Цветан Цветанов, регистрацията на партия отнема 9 месеца“, посочи Хаджигенов и коментира, че с колегите си никога не са искали да регистрират политическа формация.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html