вторник, 23 април 2024 г.

Две дузпи не спасиха националите срещу Финландия

България допусна пета поредна загуба в официални мачове. Тимът на Георги Дерменджиев отстъпи с 1:2 при домакинството си на Финландия в среща от Лигата на нациите. Националите остават последни в групата с една точка от пет мача, а ирландците са на третото място с две. В сряда двата отбора се срещат в директен сблъсък за оцеляване, като само победа ще спаси българите от изпадане в трета дивизия на Лигата на нациите.

В мача с Финландия отново проличаха проблемите в защита в състава на България. Националите заиграха по-добре през втората част, но възможностите за гол бяха твърде малко.

Финландците поведоха още в седмата минута, когато отбраната изпусна Пуки. Нападателят се откъсна и нямаше проблеми да се разпише, излязъл срещу вратаря Мартин Луков.

Българите отговориха с точен удар на Янис Карабелов. По-късно Иванов засече опасно центриране на Страхил Попов, като топката мина покрай вратата.

В края на първата част грешка на десния защитник доведе до втори гол за Финландия. Първоначално Луков се намеси при изстрела на Пуки, но Лод вкара отбитата топка.

В 60-ата минута добра комбинация на Спас Делев с Доминик Янков завърши с нарушение срещу последния. Националите получиха дузпа, но пропуснаха да намалят резултата, след като Лукаш Храдецки спаси удара на Иванов.

Няколко минути по-късно българите имаха нова възможност. Съдията отсъди втора дузпа заради игра с ръка в наказателното поле, като този път зад топката застана Илиев. Нападателят се разписа и голът върна интригата в мача.

До края обаче националите не застрашиха вратата на Храдецки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html