вторник, 23 април 2024 г.

Пловдивският кмет излиза от болницата с КОВИД да посреща премиера

Кметът на стълбите на болницата да посреща Борисов

Кметът на Пловдив Здравко Димитров излезе от болницата, където бе приет за лечение на коронавирус, за да посрещне премиера Бойко Борисов, който е на посещение в града днес. Това се видя от видео, което премиерът публикува във Фейсбук.

Димитров бе приет в ковид отделението на пловдивската УМБАЛ „Пълмед“ на 1-ви ноември, като преди това се е лекувал в домашни условия, но се влошил. Той съобщи, че е положителен за COVID-19 на 26 октомври. Към днешна дата не е ясен неговият ковид-статус, нито в какво отделение го лекува болницата – за пациенти с коронавирус или в друго.

Премиерът даде някои инструкции към лекуващия лекар на кмета:

„Няма да го глезите, докторе. Пробвайте го за антитела, да идва още днес. Тежко е 9-10-11 ден, дотогава беше леко. Действайте, не ги психясвайте, пускайте ги да си отиват“, обърна се премиерът към медика. Борисов отново сподели за своя опит с вируса. „Аз го изкарах у нас. Голям зор, но в нас“, каза министър-председателят.

От разговора става ясно, че целта на посещението му е пускането на ковид болница в града – „Свети Мина“. От кмета Здравков премиера получи уверение, че тя ще започне да работи още днес.

На тръгване Борисов заръча:

„Обяснявайте, че недостиг на лекарства няма, но има презапасяване. За всички видове ваксини сме платили. Излезе ли добра ваксина – ще я имаме.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html