20.3 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

Журналистът Иван Тропанкев: Вирусът „Мангъров“

 

Иван ТРОПАНКЕВ

Нямат край безобразните изяви на този психовсезнайко. Нямало да се изследва, въпреки че е бил в тв студиото заедно със заразения водещ. Нямало да слага маска.Тридесетгодишният му опит показал, че било достатъчно само да си мие ръцете. Нищо че от световноизвестния институт “Роберт Кох” прогнозират, че маските ще останат и след излизането на ваксината поне за известно време. Казват го, защото неизвестните са много.

От Лекарския съюз предупредиха Мангъров да спре с опасното словоблудство. Но той ги натири с поговорката: “Всяка жаба да си знае гьола”, а на управляващите препоръча да разгонят “безсмисления Национален щаб”. Но понеже очевидно страда от раздвоение, признава, че коронавирусът е бедствие.

Истината е, че и Мангъров се превръща в бедствие. Всички антиваксъри и твърдящи, че Земята е плоска, са негови фенове. Посрещат го с овации, черпят го със сладолед, както той сам се похвали. Престъпното му поведение обаче застрашава живота на хиляди, които наивно му вярват или биха му повярвали. Крайно време е обществото да бъде спасено от вируса “Мангъров”.

Затова нека Лекарският съюз предприеме крути мерки срещу него, Щабът да сезира прокуратурата, а медиите да се замислим кое е по-важното – общественият интерес или каненето му за по-висок рейтинг. И да престане да бъде използван като шут, който помпа интерес и рейтинги. В условия на извънредно положение сме. Всички институции имат достатъчно правомощия, за да пратят този новоизлюпен “Айнщайн” на Четвърти километър, където всъщност му е мястото.

От блога на автора. Иван Тропанкев е дългогодишен журналист, а напоследък се изяви и като фотограф с изложба от родния си Пловдив.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html