петък, 26 април 2024 г.

Серина на 39: Вълнувайте се за всеки момент, защото може да е последен

Навръх 39-ия си рожден ден Серина Уилямс признава, че не е обсебена от мисълта на всяка цена да спечели титла №24 от Големия шлем, с която да изравни рекордното постижение на Маргарет Корт в женския тенис.

„Разбира се, че мисля за това – призна американката пред сайта на „Ролан Гарос“. – Но не оставям то да е някаква мания. Но искам да побеждавам и да печеля титли. Нищо друго не е достатъчно добро за мен. Полуфинал? Чудесно… Но за мен няма да е велико постижение. Никога не съм доволна от себе си, ако не съм взела титлата“, признава Серина, която стартира в Париж срещу друга американка – Кристи Ан.

„Цялата година е странна, както и пътят към Париж. Да нямаме турнири на червено преди това не се бе случвало преди. От няколко дни тренирам във Франция, в Академията на Патрик Муратоглу, и имам някаква подготовка. Важно бе да се отърся и от травмата, получена на US Open. Не съм готова сто процента, но в хода на турнира ще влизам в кондиция“, каза още Серина, която още във втория кръг може да се изправи срещу Цветана Пиронкова, която спря на 1/4-финалите в Ню Йорк.

Разбира се, въпросът за спортното дълголетие не може да бъде подминат. Серина влиза в 40-ата си година…

„Честно казано, не съм си и помисляла, че ще играя на тази възраст. Но пък в момента не мисля за спиране. Искам да печеля мачове и турнири, за това мисля, а не за края на кариерата ми“, откровена е звездата.

„Винаги съм била щастлив и позитивен човек. Всичко може да се случи, както видяхме тази година. Нищо не е гарантирано. Трябва да се вълнуваш за всеки момент, който животът ти предоставя, защото никога не знаеш дали няма да ти бъде последен“, завършва философски трикратната шампионка в Париж.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html