четвъртък, 25 април 2024 г.

Караянчева: Няма да позволя провокации в Народното събрание

Няма да позволя провокации в Народното събрание или да се повтори случая с барикадираните медицински сестри. Това заяви председателя на парламента Цвета Караянчева на извънреден брифинг.

Има заповед на здравния министър, както и последваща моя заповед за достъп на външни лица в парламента. Сутринта получих от майките писмо до мен и парламентарните групи. От това възвание разбирам, че те искат да разговарят с нас. На момента писмото е изпратено до всички групи – не виждам смисъл да стоят на пропуска на Народното събрание“, допълни Караянчева.  „Не разбирам защо стоят и търсят внимание от отделни депутати“, коментира председателя на парламента.  „Призовавам НСО да си свършат работата и да уведомяват гражданите за разпорежданията ми“, каза още тя.  Поводът за изявлението е, че групa прoтecтирaщи, вoдeни oт Никoлa Вaпцaрoв, приближeн нa Мaя Мaнoлoвa и члeн нa „Изпрaви ce.БГ“, ca влeзли в дeлoвoдcтвoтo нa Нaрoднoтo cъбрaниe. По-рано те обявиха, че са там, защото чакат депутатите да дойдат и да разпишат 240 декларации, в които казват, че подкрепят протеста, призовават членовете на ВСС да поискат оставката на главния прокурор, заявяват, че са против Конституцията на ГЕРБ и че са съгласни Народното събрание да бъде разпуснато.

Междувременно жандармерията започна да блокира входа на парламента откъм бул. „Дондуков“. Майки от „Системата ни убива“ също се намират във фоайето заедно с дете с увреждане. Майките скандират „оставка“, провокирани от приближения до Мая Манолова Никола Вапцаров, който барабани в такт върху ламаринена кофа.

Депутатите прекратиха заседанието си и решиха промените в Изборния кодекс да бъдат гласувани утре. Работата на народните представители бе прекъсната, след като група прoтecтирaщи влязоха в дeлoвoдcтвoтo нa Нaрoднoтo cъбрaниe.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html