събота, 20 април 2024 г.

Стефан Данаилов оживява във фестивала „Сцена на кръстопът”

Днес стартира 24-ото издание на Международния есенен театрален фестивал „Сцена на кръстопът”. Началото ще бъде след броени минути (в 19 часа) в двора на театъра със специална церемония по освещаването на барелефа на проф. Стефан Данаилов на Камерната зала. Още в началото на годината организаторите отбелязаха, че тя ще носи неговото име като знак на признателност към приноса на големия артист към театралното изкуство.

С това обаче честването на Мастера, както го наричаха неговите ученици, не приключва. След официалната церемония предстои друго вълнуващо събитие, посветено на Данаилов – представянето на документалния филм „Монолог” на режисьора Георги Тошев. Прожекцията ще започне в 20.30 часа в лятно кино „Орфей”. Входът свободен, но за да бъдат спазени здравните изисквания в условията на пандемията от коронавирус, зрителите трябва да си вземат пропуск от касата на Драматичния театър.

Организаторите обясниха, че форматът на фестивала тази година ще е по-различен заради извънредната ситуация. Едно е сигурно обаче – зрителите, верните приятели на форума няма да скучаят. Те ще имат възможност да се срещнат с автори на пиеси, актьори,  да гледат изложби, да слушат хубава музика. А финалът е специален и само за пловдивската публика – учениците на Мастера си дават среща под тепетата, за да разкажат „Истории с Ламбо”.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html