сряда, 24 април 2024 г.

Йончева: БСП трябва да води протестите, не да се крие

Елена Йончева

„Аз не разбирам защо БСП трябва да се присъединява към протестите? Ами БСП е най-голямата опозиционна партия, тя трябваше отдавна да води тези протести, да изкара хората на улицата“, заяви евродепутатът от БСП Елена Йончева.

Тя обвини Нинова, че само на думи се бори срещу корупцията и затова хората не ѝ вярват. „Хората не вярват, че този лидер наистина се бори срещу корупцията, според мен това е причината“.

„На думи тя се бори срещу корупцията. Аз й вярвах, защото тя винаги ме е подкрепяла и е стояла зад мен“, разкри още Елена Йончева. И добави, че това е било до „момента, в който тези три сигнала не бяха подписани“ по повод внесените от нея документи в прокуратурата срещу Бойко Борисов. „Да сте чули нещо от г-жа Корнелия за аудиозаписите?“, коментира тя.

„Няколко дни преди изборите няма избирателни списъци. Това е абсолютно безпрецедентно, няма дебат. Аз не искам БСП да върви по стъпките на г-н Борисов“, визира Йончева сегашната соцлидерка.

„За първи път в БСП няма дебат. Тези избори са много странни и мисля, че след изборите ще започне големият дебат какво се случва в БСП, защото въпросът е не кого ще подкрепиш, а кой с каква платформа излиза на тези избори. За мен това е голяма изненада“, каза евродепутатката по повод утрешния избор на лидер на БСП.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html