петък, 19 април 2024 г.

Жестока катастрофа в Айтос с ТИР, шофьорът е бил дрогиран

Катастрофата в Айтос. Снимка: БНТ

Тежка катастрофа отне живота на 28-годишна жена и рани 6 други в Айтос, предаде БНТ.

ТИР не успял да спре на кръговото в Айтос и е ударил няколко автомобила, след което е спрял в крайпътна ограда, съобщиха от ОД на МВР в града. Шофьорът е бил тестван за алкохол и наркотици. Проверката е установила наличие на наркотично вещество – метамафетамин, допълва „Нова“.

Произшествието е станало около 12:40 часа на ул. „Хаджи Димитър“. Товарен автомобил с бургаска регистрация, управляван от 51-годишен мъж от Несебър, движещ се от Руен в посока кръговото движение, отнема предимството на пешеходец, пресичащ на пешеходна пътека. След това камионът блъска намиращите се на улицата 11 превозни средства – леки автомобили и микробус.

При инцидента джип „Тойота“ с търговишка регистрация се самозапалва. Пътуващата на задната седалка 28-годишна жена от Търговище загива на място.

Шестима души са пострадали при тежката катастрофа, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ-Бургас, където те са били откарани. Трима от пациентите са леко пострадали, останалите – средно тежко.

Районът на катастрофата е затворен за движение. Пътният трафик в посока от и за Руен е пренасочен през обходен маршрут. Причините за инцидента се изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html