петък, 19 април 2024 г.

Рок динозаври: И на протестите има мутри!

Илюстрацията е от сайта Фактор

Рок динозаврите от началото на промените Кирил Маричков и Васко Кръпката, които не пропускаха протест, а песните им ставаха емблематични за народното недоволство, този път не са на площада, няма ги и на шествията, които продължават вече два месеца. Ето причините:

„Сериозно е, когато протестираш срещу нещо, да предлагаш какво точно да се направи на негово място. Затова не ме виждате по протестите. А това, че пускат мои песни – много хубаво. Аз съм съгласен с основните неща – много ми харесва това „Мутрите вън“, само че изглежда, че става дума само за някои мутри, не за всички. Много искам да ми се обясни как точно ще стане това – мутрите вън, и как точно ще се премахне тази зависимост на държавата и на всичко от определени мутри.“

Това коментира пред БНР легендарният „щурец“  Кирил Маричков, автор и изпълнител на един от хитовете на промяната „Аз не съм комунист и никога няма да бъда“. Протестират хора с коренно противоположни възгледи, които не могат да имат нищо общо помежду си – как точно са рамо до рамо, пита изпълнителят.

„Комунизмът си отиде, но предпоставките за неговото завръщане в различни форми са налице!“ Това заявява в интервю пред „24 часа“ Васко Кръпката, автор на химна на промените „Комунизмът си отива, спете спокойно деца“! По думите му днешните протести са многоцветни.

„Всички срещу мутрите. Това е добре, ама президентът Радев е представен от БСП, която създаде мутрите, госпожа „Предлагамделянпеевски” също протестира с нейната партия. Най-голямата мутра в шоубизнеса – и той с партия на предизборна кампания на протест. Все крадци викат „дръжте крадеца”. Единствен Христо Иванов, който започна протестите с акцията в Росенец, заслужава моето внимание, но те не се разграничиха от компрометираните мутро-политици и кандидат-политици на протеста и не организираха митинг-концерт. Ако организират концерт, съм там! Аз от 31 години пея и говоря против мутрите и съм направил и ще правя много повече против мафията! Нека не забравяме обаче Кой я създаде тая мафия!“, призова изпълнителят.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html