16.4 C
София
събота, 1 октомври 2022 г.

За първи път България е партньор на изложението „Отдих“ в Москва

 

Снимка: пресцентър на Министерството на туризма

„България участва ежегодно в панаира през последните 26 години, като тази година за първи път сме страна партньор, което свидетелства за важността на изложението и за важността на Русия като туристически пазар и партньор за страната ни“.

Това заяви вицепремиерът по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова при откриването на Международното туристическо изложение „Отдих“ 2020 в Москва. Николова подчерта в приветственото си слово, че всяка година стотици хиляди руски граждани избират България за своята почивка, разпознавайки традицията, качеството и разнообразието на българския туристически продукт.

Гостите ни от Русия предпочитат нашите златни черноморски плажове, спа и уелнес центрове, гурме, културни и исторически маршрути. Страната ни има много възможности за масов и специализиран висококачествен туризъм, което прави България атрактивна и конкурентна дестинация на четири сезона, заяви вицепремиерът Николова.

Тя обърна внимание и на факта, че пандемията от COVID-19 е оказала изключително негативно влияние върху туризма, който близо 3 месеца не функционира, поради затворени граници и наложените противоепидемични мерки, с които се ограничаваха всякакъв вид пътувания.

Въпреки всички трудности, с прилагането на навременни противоепидемични мерки за ограничаването на заразата и на икономически мерки в помощ на туристическия сектор България е готова да приеме гости от Русия, като една сигурна дестинация в контекста на продължаващата коронавирус криза, заяви Николова. Министерството на туризма усилено работи за възстановяване на туристическите посещения с Русия, което е цел и за двете страни.

Международното туристическо изложение „Отдих“ 2020 предоставя чудесна платформа, чрез която да се запознаете с туристическия потенциал на страната ни и бих искала да ви поканя на нашия щанд да преоткриете България, обърна се към всички гости министърът на туризма на България и изрази убедеността си за интересни и продуктивни срещи с участниците в изложението в търсене на нови възможности за подобряване на сътрудничеството и партньорството в областта на туризма.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова откри изложението заедно със Зарина Догузова, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html