четвъртък, 28 март 2024 г.

Осъдиха адвокат Хаджигенов за клевета

Николай Хаджигенов

Адвокат Николай Хаджигенов, известен като един от предводителите на протеста за „цялостно творчество на ГЕРБ” и оставка на главния прокурор Иван Гешев, е осъден окончателно за клевета и обида, пише troyanpress. Пострадалият от неговите изявления бизнесмен Димитър Спасов, собственик на охранителната фирма „Делта гард”, е получил вече изпълнителен лист, с който ще вземе обезщетението от 1000 лева, заедно с лихвите, пресметнати от февруари 2018 г. насам.

Обидните изявления на адвокат Николай Хаджигенов са прозвучали в интервю в предаването „Честно казано” на несъществуващата вече телевизия Би Ай Ти през октомври 2017 г. Темата е била „Спортът – корупционна структура”. А изразите, заради които се стига до дело, са „Димитър Спасов е съпричастен към корупционни схеми в Българска федерация по кикбокс и муай тай” и „Димитър Спасов е „христоматиен пример за корупция”.

Хаджигенов е завършил право в Нов български университет. Една от най-известните му клиентки е бившата кметица на „Младост” Десислава Иванчева. Сега е адвокат на певицата Лиляна Деянова, известна с артистичния си псевдоним ЛиЛана. Тя се намира под домашен арест, след като бе в ареста заради разследване по обвинение за далавери с европари.

Хаджигенов беше и сред застъпниците на Мая Манолова по време на кметските избори. Сега е част от Отровното трио, а преди това беше участник в протести срещу Цацаров, в защита на Лозан Панов. Става известен не толкова като юрист със спечелени дела по сложни казуси, а повече като участник в „Протестна мрежа”, пише онлайн изданието. Адвокатът е бивш съдия по кикбокс. Преди време Хаджигенов е отстранен, като точно Димитър Спасов като шеф на Федерацията разписва спирането на реферските му права.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html