сряда, 24 април 2024 г.

Спасеното знаме от „Росенец“ ще се развее на протеста в София

Русимов на тръгване от Бургас.
Снимка: личен архив

Спасеното знаме от „Росенец“ пътува към протеста в София, съобщи Бисер Русимов. 32-годишният бизнесмен от Бургас носи българския флаг със събе си, като все още няма идея къде и как да го постави.

„Това е национален символ и никога не е бил поругаван. А един бодигард го направи пред очите на цяла България. Още като видях, си поставих за цел да взема знамето. В събота доплувах до брега и прибрах флага. Той означава чест, означава достойнство“, обясни пред „Антени“ Русимов.

„Тази вечер знамето от „Росенец“ ще се развее на протеста и се надявам да се превърне в обединител на нацията и символ на новото начало, на новия парламент“, допълни Русимов.

Същият флаг беше забит на брега край летните сараи на Доган миналата сряда, носен от лидера на „Демократична България“ Христо Иванов. Тогава той обясни, че българското знаме е „декларация, че земята е публична държавна собственост, а не частен имот“. При разразилия се спор с бодигардовете, които не се представиха дали са от НСО, един от тях изтръгна флага и зад гърба на Христо Иванов го захвърли до една складова постройка.

С действията си охранителят възмути цяла България, а бившият правосъден министър се отказа от първоначалната си идея да подари знамето и заяви, че иска да си го вземе обратно. В събота последва десант на хиляди българи към плажа, завзет от Ахмед Доган.

АНТЕНИ

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html