четвъртък, 25 април 2024 г.

„Левски“ пред фактически фалит

ПФК „Левски“ е на една ръка разстояние от фактически фалит и само чудо може да го спаси, разкриха за „Антени“ хора от постоянното присъствие на „Герена“. Въпрос на месец-два е клубът да спре всички плащания и да не може да продължи нормалното си съществуване по-нататък, алармират притеснени привърженици.

Новият президент Наско Сираков също намекна, че положението от ден на ден става още по-тежко, а на хоризонта така и не се задават спасители. Според наши източници легендарният нападател е една от причините инвеститори да не искат да дават пари. Опитите да бъдат намерени спонсори удрят на камък и заради Наско, който има лошата слава, че не умее да върти парите и да управлява дори личните си финанси.  Вървят и зловредни слухове, че голмайсторът на „сините“ за всички времена имал хазартна зависимост и това отказвало потенциалните инвеститори.

Никой няма да поеме издръжката на „Левски“, а Наско Сираков и клоунът Тити Папазов да държат акциите, смятат по-трезвомислещи фенове. По цял свят който дава парите, той и поръчва музиката. Опитите да се избяга от футболния модел „бащица“ у нас са обречени, защото населението на България е малобройно, а макар и най-популярен в страната, „Левски“ не може да се издържа от феновете. Левскарите може да са дори два милиона и половина, но активните привърженици на клуба са не повече 100 хиляди души. Тези хора трябва да дават поне по 15 лева месечно, за да оцелее любимият им отбор, изчисляват финансисти. В същото време сега в касата на клуба няма дори 100 хиляди лева, а НАП чака издължаването на поредната погасителна вноска, футболисти, треньори и служители не са виждали как изглеждат парите от доста време насам.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html